Geocaching op Camping Les Eygas

In de omgeving van Camping Les Eygas zijn 3 geocaching tochten uitgezet door enkele enthousiaste campinggasten. Deze 3 tochten starten vanaf de camping en zijn multi-caches; dit betekent dat je eerst de vragen op papier moet oplossen voordat je naar het volgende punt kunt lopen.
Heb je aan 3 tochten niet genoeg? Geen paniek! In de omgeving liggen enorm veel geocache tochten in verschillende moeilijkheidsgraden. Je hoeft je echt niet te vervelen.

GPS-ontvanger huren

geocaching FrankrijkAls je wilt geocachen heb je een GPS-ontvanger nodig. Deze kun je zelf kopen maar dit is niet goedkoop. Misschien kun je ook gebruik maken van de GPS-ontvanger op jouw telefoon maar als je gaat geocachen in het buitenland kunnen de kosten voor het gebruik hiervan hoog oplopen.
Camping Les Eygas biedt daarom de uitkomst; op de receptie kun je een GPS-ontvanger huren. Op deze manier kun je zelf ontdekken of je geocachen leuk vindt en dit misschien vaker wilt gaan doen. Maar let wel op; Geocachen kan een verslaving worden!
Je kunt je reservering van een GPS-ontvanger doorgeven op de receptie van Camping Les Eygas.

Huurkosten

€ 17,50 huur per GPS-ontvanger, per dag.
€ 50,00 borg per GPS-ontvanger.
De borg ontvang je terug na inlevering van de GPS-ontvanger op de receptie van Camping Les Eygas.

Uitleg Geocaching

geocaching-logoGeocaching is een combinatie van spel en buitensport. De meest begrijpelijke omschrijving is misschien wel “Schatzoeken met behulp van een hand-GPS”. Het is een hightech schattenjacht die over de hele wereld gespeeld wordt door mensen met een GPS-ontvanger.

Coördinaten

Iedere plaats op aarde kan worden weergegeven door middel van coördinaten. Deze coördinaten vormen de basis van het spel. Het is de bedoeling dat je er op uit gaat met jouw GPS-ontvanger (te huur op de receptie van Camping Les Eygas) om de verborgen cache (schat) te zoeken aan de hand van de vooraf ingestelde coördinaten.

Cache

Een cache is in het algemeen een kleine waterdichte doos, voorzien van een logboek en een “schat”. Is de cache eenmaal gevonden dan geeft de cache zijn geheimen (de schat) prijs en beloont de vinder vaak met verschillende goodies (ruilobjecten).

Doel Geocaching

Het is de bedoeling dat diegene die de cache vindt het logboek tekent, een goodie uit de cache neemt en hiervoor in de plaats weer een ander goodie (van gelijke of grotere waarde) achterlaat, zodat de volgende geocachers ook iets kunnen vinden. Vervolgens wordt de cache op exact dezelfde plaats terug gelegd.
Bij thuiskomst log je in op de Geocaching Website meld je de vondst en deel je de ervaring met andere geocachers. Meld het ook als de cache niet gevonden is!
Als je de cache gevonden hebt, is het niet de bedoeling om de exacte ligplaats van de cache te vertellen; deze moeten de andere geocachers zelf vinden. Het is juist de sport dat men een beetje moeite moet doen met het zoeken.

Traditional Cache

Bij de meest eenvoudige geocaches (Traditional Cache) worden de coördinaten waar de cache zich bevindt in de GPS-ontvanger ingevoerd. Hierna kan men rechtstreeks op deze locatie af lopen. Maar pas op: het klinkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. De GPS-ontvanger helpt je om in de buurt van de cache te komen maar zodra je in de nabijheid bent zul je de cache toch zelf moeten ontdekken want geocaches zijn vaak heel slim verstopt.

Multi Cache

Er bestaan ook veel ingewikkelder geocaches waarbij je van de ene coördinaten naar de andere moet lopen (Multi Cache). Soms moeten onderweg opdrachten uitgevoerd worden. Die opdrachten leveren getallen op die gebruikt worden om de volgende coördinaten uit te rekenen. Soms worden de aanwijzingen gepubliceerd op een geocaching website.

Trackables

Sommige caches verbergen zogenaamde “Trackables”. Trackables kunnen (Geo)coins (munten) zijn, of Travelbugs (voorwerpen met een metalen plaatje eraan).
Trackables zijn geen ruilitems. Ze kunnen wel meegenomen worden maar moeten daarna weer worden achtergelaten in een andere cache, zonder daar iets voor te ruilen zoals bij goodies het geval is. Op deze manier bouwen de Trackables dus een hele reisgeschiedenis op.

Wereldwijd

Over de hele wereld zijn ruim een miljoen caches verborgen dus er zijn ruim voldoende mogelijkheden voor ieder type geocacher.
Geocaching is een prima manier om nieuwe locaties te verkennen. Voor veel geocachers gaat het daarom nog niet eens zozeer om de cache zelf maar meer om de tocht, de omgeving en het ontdekken van mooie locaties in de natuur of in steden.

Minimum leeftijd

Er is niet echt een minimum leeftijd voor geocaching. Het is een buitensport voor jong en oud. Ben je echter van plan om een cache te lopen in de bergen dan is deze misschien niet zo geschikt als je met jonge kinderen op pad gaat of als je conditie niet optimaal is.
Kijk vooraf dus goed welke cache je gaat lopen of laat je informeren op de receptie van Camping Les Eygas.

Handleiding

Een uitgebreide Nederlandstalige handleiding over geocaching is hier te downloaden.
Dezelfde handleiding kan ook ingezien worden op de receptie van Camping Les Eygas.

Geocaches

Je kunt thuis al een of meerdere geocaches uitzoeken op de website geocaching.com

Meer informatie nodig?

Wil je graag meer weten over de geocache tochten in de buurt van Camping Les Eygas of heb je specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op per telefoon of per e-mail. Op de contactpagina vind je al onze gegevens.

Geen zin in een saaie vakantie?
Kom dan naar Camping Les Eygas!

top
UA-71614816-2