4-daagse Water Special: Spanning en Sensatie in de Franse Alpen!

4-daagse Water Special: Canyoning en Raften in de Franse Alpen

Ben je een echte avonturier en op zoek naar een outdoor ervaring vol adrenaline, prachtige natuur en verfrissend waterplezier? Dan is onze 4-daagse Water Special precies wat je zoekt! Bovendien beleef je canyoningen en raften op de meest spectaculaire plekken in het hartje van de Franse Alpen. Dit programma neemt je mee op een onvergetelijk avontuur vol waterpret en spanning in een prachtige omgeving.

Programma

Ons programma bestaat uit twee keer canyoningen en twee keer raften, op 4 verschillende locaties, afgewisseld met een heerlijke rustdag op woensdag. Een ideale balans tussen actie en ontspanning, zodat je volop kunt genieten van de natuur en alle adrenaline-activiteiten.

Dag 1 – Maandag: Canyoning in de Fournel

We beginnen de week met een knaller: canyoningen in de beroemde Fournel-kloof! Deze spectaculaire kloof staat bekend om haar kristalheldere water, steile rotswanden en spannende afdalingen. Canyoning houdt in dat je via sprongen, glijbanen en abseiltechnieken de rivier afdaalt. Je springt van rotsen in waterpoelen, klautert over stenen en laat je meevoeren door de natuurlijke waterstromen. Ideaal voor wie van avontuur en uitdaging houdt!

Dag 2 – Dinsdag: Raften op de Durance

De tweede dag staat in het teken van raften op de rivier Durance, een van de beroemdste rivieren van de Alpen. De Durance biedt de perfecte mix van rustig water en spannende stroomversnellingen, waardoor dit een geweldige ervaring is voor zowel beginners als ervaren rafters. Samen met je team werk je door uitdagende stroomversnellingen heen, terwijl je geniet van het adembenemende uitzicht op de omliggende bergen. Plezier en teamwork gegarandeerd!

Dag 3 – Woensdag: Rustdag

Na twee dagen vol actie kun je op woensdag even op adem komen. Geniet op Camping Les Eygas, of verken de prachtige natuur rondom de camping. Er is genoeg te doen: wandeltochten, een bezoek aan een nabijgelegen dorpje of gewoon ontspannen met een boek aan het zwembad. Laad je energie op, want er staan nog twee fantastische activiteiten op je te wachten!

Dag 4 – Donderdag: Canyoning in La Blache

Op donderdag gaan we weer canyoningen, maar ditmaal in de La Blache-kloof. Deze kloof biedt een totaal andere ervaring dan de Fournel, met unieke uitdagingen zoals sprongen van verschillende hoogtes en spectaculaire abseils langs watervallen. La Blache is iets technischer dan Fournel, maar daardoor extra uitdagend voor de avontuurlijke deelnemer. Puur natuurgeweld in een adembenemend decor!

Dag 5 – Vrijdag: Raften op de Ubaye

We sluiten de week af met raften op de rivier Ubaye, een van de wildste rivieren van de regio. De Ubaye staat bekend om zijn krachtige stroomversnellingen en spannende bochten. Dit is dé ultieme uitdaging voor rafters die op zoek zijn naar sensatie! Onder begeleiding van onze ervaren instructeurs trotseer je de stroomversnellingen en ervaar je de kracht van de natuur van dichtbij. Een perfecte afsluiter van deze Water Special!

Kortom, deze unieke ervaring is de perfecte mix van actie en ontspanning in een schitterende omgeving. Of je nu met vrienden, familie of solo komt, je zult gegarandeerd genieten van de spannende activiteiten, het avontuur en de prachtige natuur. Bovendien verblijf je op de gezellige Camping Les Eygas, die bekend staat om zijn gastvrijheid, schitterende ligging en goede faciliteiten.

Praktische Informatie

Wil je je grenzen verleggen en een onvergetelijke week beleven? Meld je dan nu aan voor de 4-daagse Water Special en dompel jezelf onder in het beste dat de Alpen te bieden hebben!

DATA 2025

28 juli t/m 1 augustus 2025
4 t/m 8 augustus 2025

Whitewater-ExperiencePRIJS 2025

€ 185,00 p.p.
De prijs is inclusief:

– Zwemvest
– Wetsuit
– Helm
– Raft
– Peddel
– Canyoninggordel
– Begeleiding door gediplomeerde Nederlandstalige instructeur

De prijs is exclusief:
– Vervoer
– Verzekering
– Maaltijden
– Overnachting
– Schoeisel (evt. te huur op Camping Les Eygas)

Vervoer

Helaas hebben Camping Les Eygas en Wildwaterschool geen grote touringcar tot hun beschikking om iedereen naar de activiteiten te vervoeren. Daarom zijn alle activiteiten exclusief het vervoer.
Het vertrek naar, en de terugkomst van, de diverse activiteitenlocaties geschiedt daarom op basis van eigen vervoer of op basis van carpooling door de deelnemers of de ouders van de deelnemers, waarbij verwacht wordt dat men om beurten rijdt. Heeft men helemaal geen vervoer dan gaan we er van uit dat er (in overleg met de chauffeur) een vergoeding wordt gegeven aan de chauffeur met wie men mee rijdt.

Inschrijven

De 4-daagse Water Special is op basis van individuele inschrijvingen en gaat door bij minimaal 5 deelnemers. Schrijf je in via het inschrijfformulier. Geef jouw keuze door in het blok “Opgave Outdoor Activiteiten”. Op alle activiteiten zijn de Algemene Voorwaarden van Wildwaterschool van toepassing.

Meer informatie nodig?

Wil je graag meer weten over de verschillende activiteiten of heb je specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op per telefoon of per e-mail. Op de contactpagina vind je al onze gegevens.

Geen zin in een saaie vakantie?
Kom dan naar Camping Les Eygas!

top