3-daagse Whitewater Experience

Tijdens de 3-daagse Whitewater Experience ga je in een opblaasbare kajak (Hotdog) 3 verschillende rivieren varen. Iedere dag een andere rivier.
Het is geen specifieke opleiding/cursus maar je leert onder leiding van een gediplomeerde kajakinstructeur van Wildwaterschool de kneepjes van het Hotdog-varen.
Een fantastische belevenis om nooit te vergeten.
Wil je toch liever iets verder/extremer gaan? Kies dan voor de 5-daagse kajakcursus.

KajakkenEr wordt gevaren in Aqua Design K-air 280 inflatable kajaks die zelf-lozend zijn. Deze kajaks zijn speciaal ontwikkeld voor rivieren met een maximale WildWaterklasse (WW) III-IV. Door de iets hogere zijkanten komt het water niet zo snel in de boot. In het geval dat dit toch gebeurt loopt het water vanzelf weer uit de kajak door de zelf-lozende openingen in de bodem.
Je zit in de kajak met behulp van kniebanden zodat je niet zomaar in het water kunt vallen.
Zou je toch uit de boot vallen dan kun je de Hotdog met een simpele handeling weer rechtop krijgen (als deze op zijn kop zou liggen). Je klimt gemakkelijk weer terug in de Hotdog en vaart gewoon weer verder.

Niveau en leeftijd

Ervaring is niet vereist. Je moet goed kunnen zwemmen en het wilde en koude water niet schuwen. De minimum leeftijd is 12 jaar.

Programma

De te varen trajecten zijn afhankelijk van de waterstand. In het onderstaande programma wordt uitgegaan van een normale waterstand.

Programma Dag 1

De start is op het Slalom parcours van St. Clement (Durance).
De volgende elementen komen aan bod:
– basisvaardigheden
– keerwater varen
– veiligheidstraining zoals;
   + zwemmen op wildwater
   + hotdog verlaten en erin klimmen
   + team opdrachten

Na de lunchpauze wordt het traditionele traject op de Durance gevaren: van St. Clement naar Embrun (WW II/III).

Programma Dag 2

Deze dag staat de rivier de Ubaye op het programma. Hier wordt het “race-traject” gevaren: van Le Martinet naar Le Lauzet-Ubaye (WW III).
Dit traject wordt gekenmerkt door de verblokte passages met kleine vervallen. We gebruiken dit traject om te genieten van de vele speelmomenten op het wilde water waarbij de nadruk ligt op het varen als Team.
Tijdens de afsluiting van deze dag vaar je door een adembenemende smalle kloof.

Programma Dag 3

Op de 3e dag heb je de Hotdog heel goed onder controle en staat de rivier de Guil op het programma.
De omgeving van Chateau Queyras is een echte uitdaging en een prachtige afsluiter van de Whitewater Experience. De Guil is een van de mooiste rivieren in het Franse departement Hautes Alpes.
Het is een traject in de Wildwaterklasse WW III.

DATA 2023

3 achtereenvolgende dagen:
16 juli (zondag) + 17 + 18 juli – Nog 4 plaatsen beschikbaar
23 juli (zondag) + 24 + 25 juli

Het vertrek vanaf Camping Les Eyas is iedere dag om + 09:00 uur. Terugkomst op de camping is omstreeks 15:30 uur.

Whitewater-ExperiencePRIJS 2023

€ 225,00 p.p.
De prijs is inclusief:

– Opblaasbare kajak (Hotdog)
– Peddel
– Zwemvest
– Wetsuit
– Helm
– Kajak-jack
– T-shirt (te behouden na de cursus)
– 3-daagse begeleiding door gediplomeerde kajakinstructeur

De prijs is exclusief:
– Vervoer
– Verzekering
– Maaltijden
– Overnachting
– Schoeisel (evt. te huur op Camping Les Eygas)

Vervoer

Helaas hebben Camping Les Eygas en Wildwaterschool geen grote touringcar tot hun beschikking om iedereen naar de activiteiten te vervoeren. Daarom zijn alle activiteiten exclusief het vervoer.
Het vertrek naar, en de terugkomst van, de diverse activiteitenlocaties geschiedt daarom op basis van eigen vervoer of op basis van carpooling door de deelnemers of de ouders van de deelnemers, waarbij verwacht wordt dat men om beurten rijdt. Heeft men helemaal geen vervoer dan gaan we er van uit dat er (in overleg met de chauffeur) een vergoeding wordt gegeven aan de chauffeur met wie men mee rijdt.

Inschrijven

De Whitewater Experience is op basis van individuele inschrijvingen en gaat door bij minimaal 5 deelnemers. Schrijf je in via het inschrijfformulier. Geef jouw keuze door in het blok “Opgave Outdoor Activiteiten”. Op alle activiteiten zijn de Algemene Voorwaarden van Wildwaterschool van toepassing.

Meer informatie nodig?

Wil je graag meer weten over de verschillende activiteiten of heb je specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op per telefoon of per e-mail. Op de contactpagina vind je al onze gegevens.

Geen zin in een saaie vakantie?
Kom dan naar Camping Les Eygas!

top