Ingrijpende maatregelen rondom het coronavirus volgen elkaar wereldwijd in hoog tempo op. De maatregelen om verdere verspreiding tegen te gaan zijn verschillend per land en dat roept veel vragen op bij onze gasten.
Op deze pagina willen wij jullie graag informeren.

Update 15-05-2020

Het is inmiddels al weer een maand geleden dat we jullie geïnformeerd hebben over de ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus in Frankrijk.
Wij willen jullie met deze update weer op de hoogte brengen met de juiste informatie. Vandaag zijn er namelijk allerlei negatieve geluiden te horen in de Nederlandse media die nogal voor verwarring zorgen.
Volgens de NOS zou de Franse staatssecretaris van toerisme, Jean-Baptiste Lemoyne, hebben laten ‘doorschemeren’ dat Frankrijk komende zomer geen buitenlandse toeristen verwacht. Deze berichtgeving klopt niet.
Hij heeft alleen gezegd dat de Franse toeristische sector deze zomer mogelijk moet zien te overleven zonder buitenlandse toeristen. Hij liet daarbij volkomen in het midden of dat het gevolg zou zijn van een vrijwillige keuze of van Franse maatregelen. De officiële boodschap van de Franse overheid is nog steeds dat er pas eind mei een beslissing genomen wordt over het toerisme de komende zomer. 

Vandaag hebben wij ook bericht ontvangen van de Nationale Camping Federatie FNHPA dat eind mei een definitieve beslissing genomen wordt over de officiële heropeningsdatum, met een mogelijke hervatting op 2 of op15 juni als de indicatoren groen zijn. De beslissing wordt niet alleen genomen voor heropening van de campings maar ook over de hervatting van de sportactiviteiten. De criteria m.b.t. de gezondheidsvoorschriften waar wij als camping en als outdoor organisatie aan moeten voldoen zullen wij dan ook horen.

Op de volgende website is meer informatie (in het Nederlands) te lezen over de coronacrisis in Frankrijk: https://www.frankrijk.nl/2020/05/corona-virus-status-frankrijk-nieuws-reisadvies

Zoals jullie kunnen zien zitten wij met de camping gelukkig in de groene zone. We hopen dat dit gunstig is (en blijft) zodat we in juli en augustus open mogen zijn.

We vinden het heel vervelend dat we jullie nog steeds geen definitief besluit kunnen sturen maar zodra wij duidelijkheid hebben (naar verwachting dus rond 30 mei) over de heropening van onze camping en de hervatting van de outdoor activiteiten (en de criteria m.b.t. de gezondheidsvoorschriften)  informeren wij jullie meteen.

Blijf gezond en hopelijk zien we elkaar komende zomer.

Hartelijke groeten,
Christel en Pieter Bekkers

Update 16-04-2020

Frankrijk zit sinds 17 maart in een complete lockdown die afgelopen week verlengd is tot 11 mei. Campings zijn verplicht gesloten. (Water)sportactiviteiten zijn tijdens de lockdown verboden. Na 11 mei kijkt de Franse overheid per twee weken of/wanneer de maatregelen teruggedraaid of aangepast kunnen worden.

We blijven positief en gaan er vooralsnog van uit dat we in de zomer open zijn. Dat betekent voor dit moment dat alle reserveringen door kunnen gaan zoals gepland.

Mocht de Franse overheid echter het besluit nemen dat campings ook in juli/augustus verplicht gesloten blijven dan hebben wij geen andere mogelijkheid en zijn wij genoodzaakt om alle boekingen te annuleren. In dat geval delen wij geen vouchers uit maar betalen wij iedereen de reeds gedane (aan)betaling compleet terug. Hetzelfde geldt voor de reserveringen van de (water)sportactiviteiten.

Echter, als mensen hun reservering annuleren op het moment dat er nog geen definitieve beslissing is genomen over de maanden juli/augustus, dan moeten wij helaas de annuleringsvoorwaarden hanteren en de annuleringskosten in rekening brengen. In dat geval vindt er geen teruggave plaats van de resterende kosten mocht de overheid naderhand besluiten om toch een sluiting in te voeren voor juli/augustus. Men heeft immers al geannuleerd en kan daarna geen aanspraak meer maken op eventuele teruggave van resterende kosten.

De veiligheid en gezondheid van onze gasten en onze medewerkers gaat boven alles.

We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zodra er nieuws is van de Franse overheid over de maanden juli en augustus zullen wij dit met jullie delen.

Wij wensen jullie heel veel sterkte en gezondheid toe om door deze bizarre, haast onwerkelijke tijd heen te komen en hopen jullie komende zomer toch te mogen ontmoeten op Camping Les Eygas.

Met vriendelijke groeten,
Christel en Pieter Bekkers
Camping Les Eygas

top
UA-71614816-2