2022

Indien de Franse overheid het besluit neemt dat campings in juli/augustus verplicht gesloten zijn vanwege het Coronavirus, dan hebben wij geen andere mogelijkheid en zijn wij genoodzaakt om alle boekingen te annuleren. In dat geval delen wij geen vouchers uit maar betalen wij iedereen de reeds gedane (aan)betalingen compleet terug.
Echter, als mensen hun reservering zelf annuleren, dan zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing en zal men zich moeten wenden tot de eigen annuleringsverzekering.

——————————-

Wij houden ons aan de Franse Corona Richtlijnen.
Hieronder geven wij aan welke maatregelen er op dit moment gelden in Frankrijk en waar iedereen rekening mee moet houden.
Indien de Franse Richtlijnen voor het zomerseizoen 2022 aangepast worden dan updaten wij de informatie op deze pagina zo snel mogelijk.

Update 16-05-2022


DOCUMENTEN

Het reisadvies van Frankrijk staat op groen. Dit betekent dat de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar zijn met die in Nederland en dat je op vakantie kan naar Frankrijk! Voor het inreizen naar Frankrijk gelden er een aantal reisregels.

Hieronder informeren wij jullie meer over het reisadvies.
Automobilisten en inzittenden moeten één van onderstaande documenten bij zich hebben zodra ze de grens met Frankrijk overgaan, terwijl trein- en vliegreizigers ze al bij vertrek of inchecken moeten kunnen tonen.

 1. Vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve test

Alle reizigers uit Schengenlanden vanaf 12 jaar moeten bij binnenreizen* één van deze bewijzen kunnen tonen (in het digitale Europese coronapaspoort of op papier):

 • Vaccinatiebewijs*: Bewijs van volledige vaccinatie (AstraZeneca, Pfizer of Moderna): 2e dosis minstens 7 dagen oud en maximaal  9 maanden oud.

* Het vaccinatiebewijs blijft maximaal 9 maanden (270 dagen) geldig. Ben je jonger dan 18 of heb je een boostervaccinatie? Dan blijft je vaccinatiebewijs onbeperkt geldig.

Of

 • Jansen vaccinatie minstens 28 dagen oud en maximaal 9 maanden oud.

Of

 • Herstelbewijs + 1 vaccinatie van minstens 7 dagen oud en maximaal 9 maanden oud.

OF

 • Testbewijs: Negatieve PCR-test (niet ouder dan 72 uur oud, gerekend vanaf afname).

   Of

 •    Antigeentest (niet ouder dan 48 uur oud, gerekend vanaf afname).

OF

 • Herstelbewijs van corona = positieve PCR-test van minstens 11 dagen en maximaal 180 dagen oud.

  Een vaccinatie-, herstel- of testbewijs is verplicht als je wordt opgenomen in het ziekenhuis.

 1. Ereverklaring symptoomvrij

Reizigers die per trein of vliegtuig reizen dienen ook een European Digital Passenger Locator Form (EU-PLF) bij zich te hebben, waarop ze aangeven dat ze géén Covid-symptomen hebben en de afgelopen 14 dagen niet in contact geweest zijn met Covid-patiënten. Voor meer informatie raadpleeg de website van de betreffende trein- of vliegtuigmaatschappij.

 1. Terugreis vanuit Frankrijk naar Nederland

Sinds 23 maart hoef je geen test-, herstel- of vaccinatiebewijs meer te laten zien wanneer je (terug) naar Nederland reist. Sinds 19 april is het niet langer nodig om bij een directe vliegverbinding vanuit Frankrijk naar Nederland een gezondheidsverklaring te tonen bij het instappen (boarden). Voor mensen die met de Thalys reizen is een test-, herstel- of vaccinatiebewijs nog wel verplicht.

Ook is sinds 19 april het advies om na terugkomst een zelftest te doen, vervallen. Dit is dus niet langer nodig.

Opmerking:

Het is mogelijk dat het coronarisico van het land waar je een overstap maakt anders is dan het land waar je vóór je overstap bent verbleven. Het kan daardoor zijn dat je aan andere maatregelen moet voldoen voordat je de Nederlandse grens weer over gaat. Check dit voordat je op reis gaat.

MONDKAPJES

Mondkapjes zijn alleen nog verplicht in ziekenhuizen en zorginstellingen.
Neem voor de zekerheid nog wel mondkapjes mee als je op reis gaat.

——————————-

Update 22-07-2021

De Coronaregels veranderen continu. Voor ons is het soms lastig te begrijpen aan welke regelgeving we als camping-eigenaren nu weer moeten voldoen, logisch dus dat het voor veel reizigers vaak zoeken is naar de wetgeving die Frankrijk hanteert.
We hopen met deze update een beetje duidelijkheid te creëren in de chaos aan regels.
 
Wat neem je in ieder geval mee op reis naar Frankrijk?
 • Coronabewijs (digitaal, op papier of gele vaccinatieboekje)
 • Erewoordverklaring (op papier)
 • Mondkapjes
Op het moment dat je Frankrijk binnen reist moet je (vanaf 12 jaar) een Coronabewijs (= Pass Sanitaire in het Frans) kunnen tonen bij een eventuele controle aan de grens. Dit bewijs kan digitaal, op papier of via het gele vaccinatieboekje worden aangeleverd.
Het coronabewijs wordt geaccepteerd als je volledige gevaccineerd bent of als je een negatieve PCR- of Antigeentest hebt die maximaal 24 uur oud is op het moment van de grens overgaan.
(We hebben gemerkt bij onze gasten dat de uitslag van een antigeentest vaak sneller binnen is dan de uitslag van een PCR-test).
Voor reizigers die een compleet vaccinatieschema hebben doorlopen met een vaccin dat wordt erkend door het Europees Geneesmiddelenagentschap (AstraZeneca, Moderna, Pfizer of Janssen) gelden met ingang van zaterdag 17 juli geen beperkingen meer, ongeacht het land van herkomst.
Je bent in Frankrijk volledig gevaccineerd:
– 1 week na de 2e vaccinatie (Pfizer, Moderna, AstraZeneca)
– 4 weken na 1 vaccinatie (Janssen)
– 1 week na 1e vaccinatie in het geval je eerder Corona hebt gehad. Je moet in dit geval wel een herstelbewijs (=positieve test) hebben waarin staat je Corona hebt gehad.
Een herstelbewijs (positieve test) moet minimaal 15 dagen en max. 6 maanden oud zijn.
Ben je niet of niet-volledig gevaccineerd dan moet je een negatieve PCR- of Antigeentest kunnen overleggen (certificaat op papier of via Corona Check-app). Deze uitslag mag bij binnenkomst in Frankrijk maximaal 24 uur oud zijn.
 
Alle personen vanaf 12 jaar moeten naast een Coronabewijs ook een erewoordverklaring bij zich hebben waarmee je aangeeft dat je geen corona-symptomen hebt en akkoord gaat met de gezondheidsvoorschriften die in Frankrijk gelden. Heb je deze verklaring niet bij dan kun je verplicht worden om in quarantaine te gaan.
Frankrijk hanteert overigens een eigen kleurcode-kaart, anders dan die van het ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control) op deze website. Op deze kaart kleurt Nederland groen (dd 22-07-2021).
Download de Engelstalige  erewoordverklaring hier >>>
 
Wat wordt er gecontroleerd bij aankomst op de camping?
Omdat onze camping een zwembad heeft zijn wij verplicht om eenmalig het Coronabewijs te controleren (een camping die geen zwembad heeft en geen feestzaal hoeft deze controle niet uit te voeren. Snappen jullie het nog?? Wij niet!).
Het Coronabewijs mag bij aankomst op de camping 48 uur oud zijn. Daarna wordt er niet meer gecontroleerd, ook niet als je evt. zou willen deelnemen aan de outdoor activiteiten.
 
Mondkapjesplicht
In Frankrijk hoef je buiten geen mondkapje meer op, behalve op plekken waar veel publiek samenkomt: denk aan wachtrijen, op perrons of bij evenementen. Binnen geldt wel een mondkapjesplicht.
 
Wat verandert er per 1 augustus?
Vanaf 1 augustus is het Coronabewijs (Pass Sanitaire) verplicht (vanaf 18 jaar) in de horeca, de winkelcentra en bij reizen per trein, vliegtuig of langeafstandsbus. 
De Federatie voor de Horeca is op dit moment aan het lobbyen om deze maatregel van tafel te krijgen. Misschien dat deze maatregel dus nog gaat veranderen maar dat moeten we afwachten.
 
Terug naar Nederland/België
Er gelden vooralsnog geen beperkingen voor de terugreis; Coronabewijs tonen is niet nodig en geen quarantaineplicht bij thuiskomst. Ook gelden er geen andere regels als je vanuit Frankrijk België binnenrijdt.
 
Dat was het weer even voor nu.
Hopelijk zien we jullie snel en gezond op Camping Les Eygas.
 
Hartelijke groet,
Christel en Pieter Bekkers
 
 

Update 12-07-2021

De Franse president Emanuel Macron heeft vanavond in een televisietoespraak nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. De grenscontroles zullen verscherpt worden, vooral bij reizigers uit risicolanden, maar verdere details zijn hierover niet gegeven. Bovendien is vanaf 1 augustus de Pass sanitaire (coronapas met vaccinatiebewijs, bewijs van negatieve PCR-test of negatieve antigeentest) verplicht in de horeca, de winkelcentra en bij reizen per trein, vliegtuig of langeafstandsbus. Het is op dit moment nog niet bekend hoe dit er in de praktijk gaat uitzien, met name voor vakantiegangers. Zodra hier meer duidelijkheid over is zullen wij jullie informeren.
 
Hartelijke groet,
Christel en Pieter Bekkers 
 
 

Update 10-07-2021

Nu de besmettingen in Nederland weer hoog oplopen vragen veel mensen zich af wat er gebeurt met de (aan)betalingen voor de huuraccommodaties en de outdoor activiteiten als de kleurcodes van de landen veranderen.
Hieronder leggen we jullie graag uit welke regels wij hanteren.
 
1. Stel dat Nederland op rood gaat en de Franse regering zegt dat Nederlanders in Frankrijk 10-14 dagen in quarantaine moeten (onmogelijk voor vakantiegangers) dan storten we de gedane (aan)betalingen terug. 
2. Ook andersom, als Frankrijk rood kleurt, en het reisadvies voor Nederlanders dus negatief wordt dan krijgt iedereen het geld terug.
3. Maar als Nederland op rood gaat en de Franse regering zegt dat Nederlanders toch welkom zijn míts ze een vaccinatiebewijs* of een negatieve PCR- of antigeentest kunnen overleggen (zoals nu ook al het geval is), dan storten we het geld niet terug als mensen besluiten om om deze reden te annuleren.
4. Ook als iemand van de gezinsleden positief getest is op corona, en dus niet mag reizen, storten we helaas geen geld terug als men om deze reden annuleert. In dat geval moet men zich wenden tot de eigen reis/annuleringsverzekering.
Bij de punten 3. en 4. blijven de huurvoorwaarden (gestuurd met de boekingsbevestiging) voor de huuraccommodaties van kracht; Afhankelijk van de tijd van annuleren is men verplicht te voldoen aan de betalingsvoorwaarden zoals vermeld in de huurvoorwaarden, ook als het totaalbedrag nog niet helemaal voldaan is.

Het kunnen overleggen van een vaccinatiebewijs en/of een negatieve PCR-test is op dit moment ook al van toepassing. Hieronder leggen we even uit wat dat betekent.      

*Het vaccinatiebewijs is pas volledig:
º 2 weken na de 2e injectie voor de vaccins met dubbele injectie (Pfizer, Moderna, AstraZenca)
º 4 weken na de injectie voor de vaccins met één enkele injectie (Janssen)
º 2 weken na de injectie voor de vaccins bij personen met een geschiedenis van COVID-19 (slechts 1 injectie nodig)
Voldoet het bewijs niet aan een van bovenstaande voorwaarden dan moet je dus nog wel een negatieve PCR-test (minder dan 72 uur oud) kunnen aantonen.
Mensen die niet, of nog niet volledig, gevaccineerd zijn moeten een negatieve PCR-test kunnen overleggen. Deze test is verplicht voor iedereen vanaf 11 jaar en moet minder dan 72 uren voor vertrek zijn afgenomen.

 
We hopen natuurlijk met jullie dat de regels voor het reizen naar Frankrijk blijven zoals ze nu zijn, maar we hebben helaas geen glazen bol om in de toekomst te kijken. Wij moeten het, net als jullie, gelaten afwachten.
 
Hartelijke groet,
Christel en Pieter Bekkers 
 

Update 01-07-2021

Sinds 24 juni staat het reisadvies voor Frankrijk op geel. Dit betekent dat de verplichte PCR-test en de vrijwillige zelfquarantaine bij terugkomst in Nederland zijn vervallen per die datum. Voor de heenreis naar Frankrijk geldt nog wel een test-/vaccinatieplicht. Daarover lees je hieronder meer.

PCR-test informatie
Sinds 30 juni kunnen Nederlanders die op reis willen een afspraak maken voor een gratis PCR- of Antigeentest. Deze testen zijn gratis in de maanden juli en augustus. Een afspraak maken kan via de website: afspraak.testenvoorjereis.nl. Hou wel rekening met de verwerkingstijd van jouw type test. Het kan tot 24 uur duren voordat de resultaten bekend zijn.
Als je de CoronaCheckApp op je telefoon hebt geïnstalleerd ontvang je na de test een internationale QR-code in deze App. Wil je deze App niet op je telefoon installeren dan kun je ook een papieren bewijs printen via de website Coronacheck.nl. Op deze website vind je ook meer informatie over de CoronaCheckApp.

Ben je in Frankrijk en zou je een PCR-test willen laten doen, dan is deze niet meer gratis (per 7 juli). Deze is niet meer gratis omdat de Fransen in het buitenland ook moeten betalen voor een PCR-test zegt de Franse regering. Maar omdat Frankrijk een geel reisadvies heeft is een PCR-test niet meer nodig om terug te keren naar Nederland.

Vaccinatie informatie
Ben je volledig gevaccineerd (lees hieronder wat volledig gevaccineerd zijn inhoudt) dan kun je in de CoronaCheckApp ook een digitaal Europees Vaccinatiebewijs aanmaken. Hiervoor moet  je jouw DigiD invullen in de App waarna jouw vaccinatiebewijs automatisch wordt opgehaald. 

Je vaccinatiebewijs is pas volledig (let op, de weken zijn sinds kort weer aangepast):
º 2 weken na de 2e injectie voor de vaccins met dubbele injectie (Pfizer, Moderna, AstraZenca)
º 4 weken na de injectie voor de vaccins met één enkele injectie (Johnson & Johnson)
º 2 weken na de injectie voor de vaccins bij personen met een geschiedenis van COVID-19 (slechts 1 injectie nodig)
Voldoet het bewijs niet aan een van bovenstaande voorwaarden dan moet je dus nog wel een negatieve PCR-test (minder dan 72 uur oud) of een negatieve antigeentest (minder dan 72 uur oud) kunnen aantonen.
Mensen die niet, of nog niet volledig, gevaccineerd zijn moeten een negatieve PCR-test kunnen overleggen. Deze test is verplicht voor iedereen vanaf 11 jaar en moet minder dan 72 uren voor vertrek zijn afgenomen.
 
Let wel op: heb je geen bewijs van vaccinatie, negatieve PCR-test óf negatieve Antigeentest dan riskeer je een hoge boete op het moment dat je aangehouden wordt.
Meer informatie is na te lezen op de website van de Franse Ambassade: nl.ambafrance.org
 
Je bent van harte welkom om je vakantie te vieren op Camping Les Eygas.
 
Hartelijke groet,
Christel en Pieter Bekkers

 

 

Vakantie vieren op Camping Les Eygas

Informatie reserveren / annuleren
Iedereen kan een reservering maken bij Camping Les Eygas. Indien de Franse overheid het besluit neemt dat campings in juli/augustus verplicht gesloten zijn vanwege het Coronavirus, dan hebben wij geen andere mogelijkheid en zijn wij genoodzaakt om alle boekingen te annuleren.
In dat geval delen wij geen vouchers uit maar betalen wij iedereen de reeds gedane (aan)betalingen compleet terug.
Echter, als mensen hun reservering annuleren terwijl er geen reisrestricties zijn, dan vindt er geen teruggave van de (aan)betalingen plaats. In dat geval moet men zich wenden tot de eigen annuleringsverzekering.
 

Algemene Informatie

– Ga niet op reis bij een van de volgende klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°).
– Blijf thuis als iemand in huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
– Neem voldoende mondkapjes mee op reis. Deze zijn in Frankrijk verplicht in supermarkten, musea, openbaar vervoer en in alle andere overdekte publieke plekken. Zorg ook dat je altijd een mondkapje bij je hebt als je ergens naar toe gaat. Je riskeert een boete van € 135,00 als je niet kunt aantonen dat je een mondkapje bij je hebt.
– Schud geen handen.
– Bewaar 2 meter afstand tot personen uit een ander huishouden/gezelschap.
– Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
– Gebruik papieren zakdoekjes om de neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
– Was de handen regelmatig met water en zeep of ontsmet de handen met hydroalcoholische gel.
 
Camping
– Het is niet nodig om op de camping mondmaskers te dragen. Mocht iemand er de voorkeur aan geven om dit wel te doen dan is men hier natuurlijk vrij in.
– De kampeerplaatsen op de camping zijn groot zodat er voldoende ruimte is om de voorgeschreven afstand te bewaren tussen kampeerders onderling.
 
Huuraccommodaties
– De huuraccommodaties worden na ieder vertrek grondig gereinigd en gelucht.
– Een minimum van 6 uur wordt aangehouden tussen het vertrek en aankomst van de gasten.
 
Receptie
– In de receptie ontvangen wij slechts één familie per keer. Wij verzoeken iedereen om buiten te wachten als er al bezoekers binnen zijn. Kom alleen naar de receptie als dit echt nodig is.
– Bij de ingang van de receptie hangt een automatische dispenser met hydroalcoholische gel om de handen te ontsmetten.
– Er zijn plexiglas schermen geplaatst op de plekken waar wij onze gasten helpen.
– Broodbestellingen dienen vóór 18u00 te worden doorgegeven. Dit kan mondeling op de receptie of via Whats-app op ons Franse GSM-nummer 0033.6.45.23.72.73
– Het bestelde brood zal ’s ochtends tussen 08u00 en 10u00 uitgedeeld worden via het raam aan de zijkant van de receptie. Men hoeft dus niet binnen in de receptie te zijn voor het ophalen van het brood.
 
Sanitair
– Er hangt een luchtafvoersysteem die continu de lucht naar buiten afvoert.
– Alle sanitaire voorzieningen zijn geopend en worden dagelijks meerdere keren gereinigd.
– De contactpunten in de sanitaire voorzieningen, zoals handvaten, kranen en deurknoppen zullen meerdere malen per dag ontsmet worden.
– Bij de 3 ingangen van het sanitair hangen aan de buitenkant 3 automatische dispensers met hydroalcoholische gel om voor en na het gebruik de handen te ontsmetten.
– Bij alle wastafels hangen zeepdispensers.
– We vragen iedereen om de tijd die je doorbrengt in het sanitair zo kort mogelijk te houden. Mocht het te druk zijn dan graag even buiten wachten of later terugkomen.
 
Bar
– Het bestellen van drankjes gebeurt aan de zijkant van de bar aan het raam.
– Er mogen maximaal 10 personen uit een gezelschap buiten de bar aan een tafel zitten.
– De bar sluit om 23:00 uur. Het is niet toegestaan om na 23:00 op het terras bij de bar te verblijven.
 
Snackbar
– De snackbar is geopend op dinsdag, donderdag en zaterdag van 18:00 tot 20:00 uur en op woensdag van 21:00 tot 22:00 uur (= alleen snacks na afloop van de Rapid Race).
– Bestellen en afhalen van friet en snacks gebeurt bij de snackbar zelf waarbij wij verwachten dat men zich aan de 1 meter afstandsregel houdt.
– Er is een plastic scherm geplaatst op de plek waar wij de friet en snacks uitdelen.
 
Zwembad
– Het zwembad is geopend.
– Het zwembadwater wordt gechloreerd en regelmatig gecontroleerd.
– Vóór het betreden van het zwembad is afspoelen verplicht. Gebruik hiervoor de douche bij de ingang van het zwembad.
 
Outdoor Activiteiten
Alle outdoor activiteiten zijn op dit moment mogelijk.
De materialen worden conform de Franse richtlijnen gereinigd.
 
Avond Activiteiten
De avondactiviteiten gaan door zoals gepland maar moeten contactloos plaatsvinden.

Van toeschouwers wordt verwacht dat ze rekening houden met de 1 meter afstandsregel.Laat gerust weten als jullie nog vragen hebben of als jullie een kampeerplaats of outdoor activiteiten willen reserveren.

 

 

Update 13-06-2020

 
CAMPING LES EYGAS GAAT WEER OPEN OP 27 JUNI 2020
 

We zijn ontzettend blij dat we jullie eindelijk het goede nieuws kunnen brengen; de grenzen gaan weer open!!

 

De Franse regering heeft op 13 juni officieel bekend gemaakt dat alle grensrestricties voor de Schengenlanden vervallen op maandag 15 juni.

Het reisadvies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken gaat per 15 juni van Oranje naar Geel.
We staan te trappelen om jullie deze zomer te mogen begroeten en willen iedereen ontzettend bedanken voor het geduld en voor de lieve reacties die we de afgelopen onzekere weken hebben ontvangen. Dit heeft ons heel erg goed gedaan.
 
Wij houden ons aan de Franse Corona-richtlijnen wat betekent dat alle faciliteiten op de camping geopend zullen zijn maar dat er, in ieder geval t/m 21 juni, bepaalde restricties gelden.
Na 21 juni zal in Frankrijk Fase 3 van de versoepelingen ingaan en zullen er wellicht enkele restricties worden aangepast mits de gezondheidssituatie goed blijft.

Als er grote veranderingen zijn zullen wij jullie weer informeren.

 

Lees hieronder de richtlijnen die op dit moment gelden.

Algemeen

– Ga niet op reis bij een van de volgende klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°).
– Blijf thuis als iemand in huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
– Neem voldoende mondkapjes mee op reis. Deze zijn in Frankrijk verplicht in musea, in openbaar vervoer en veel andere publieke plekken.
– Schud geen handen.
– Bewaar 1 meter afstand tot personen uit een ander huishouden/gezelschap (in tegenstelling tot Nederland geldt in Frankrijk 1 meter afstand).
– Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
– Gebruik papieren zakdoekjes om de neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
– Was de handen regelmatig met water en zeep of ontsmet de handen met hydroalcoholische gel.
 
Camping
– Het is niet nodig om op de camping mondmaskers te dragen. Mocht iemand er de voorkeur aan geven om dit wel te doen dan is men hier natuurlijk vrij in.
– Binnen in de bar is het dragen van een mondmasker wel verplicht op het moment dat men zich verplaatst.
– De kampeerplaatsen op de camping zijn groot zodat er voldoende ruimte is om de voorgeschreven afstand te bewaren tussen kampeerders onderling.
 
Huuraccommodaties
– De huuraccommodaties worden na ieder vertrek grondig gereinigd en gelucht.
– Een minimum van 6 uur wordt aangehouden tussen het vertrek en aankomst van de gasten.
 
Receptie
– In de receptie ontvangen wij maximaal 2 personen uit één familie tegelijk. Wij verzoeken iedereen om buiten te wachten als er al bezoekers binnen zijn. Kom alleen naar de receptie als dit echt nodig is.
– Bij de ingang van de receptie hangt een automatische dispenser met hydroalcoholische gel om de handen te ontsmetten.
– Er zijn plexiglas schermen geplaatst op de plekken waar wij onze gasten helpen.
– Broodbestellingen dienen vóór 18u00 te worden doorgegeven. Dit kan mondeling op de receptie of via Whats-app op ons Franse GSM-nummer 0033.6.45.23.72.73
– Het bestelde brood zal ’s ochtends tussen 08u00 en 10u00 uitgedeeld worden via het raam aan de zijkant van de receptie. Men hoeft dus niet binnen in de receptie te zijn voor het ophalen van het brood.
 
Sanitair
– Alle sanitaire voorzieningen zijn geopend en worden dagelijks meerdere keren gereinigd.
– De contactpunten in de sanitaire voorzieningen, zoals handvaten en deurknoppen zullen meerdere malen per dag ontsmet worden.
– Bij de 3 ingangen van het sanitair hangen aan de buitenkant 3 automatische dispensers met hydroalcoholische gel om voor en na het gebruik de handen te ontsmetten.
– Bij alle wastafels hangen zeepdispensers.
– We vragen iedereen om de tijd die je doorbrengt in het sanitair zo kort mogelijk te houden. Mocht het te druk zijn dan graag even buiten wachten of later terugkomen.
 
Bar
– In de bar en op het terras mogen maximaal 10 personen van één gezelschap aan tafel zitten.
– Het dragen van mondmaskers is verplicht voor het personeel én voor de gasten als die zich verplaatsen binnen in de bar.
 
Snackbar
– De snackbar is geopend op dinsdag, donderdag en zaterdag van 18:00 tot 20:00 uur en op woensdag van 21:00 tot 22:00 uur (= alleen snacks na afloop van de Rapid Race).
– Bestellen en afhalen van friet en snacks gebeurt bij de snackbar zelf waarbij wij verwachten dat men zich aan de 1 meter afstandsregel houdt.
– Er is een plastic scherm geplaatst op de plek waar wij de friet en snacks uitdelen.
 
Zwembad
– Het zwembad is geopend.
– Het zwembadwater wordt gechloreerd en regelmatig gecontroleerd.
– Vóór het betreden van het zwembad is afspoelen verplicht. Gebruik hiervoor de douche bij de ingang van het zwembad.
 
Outdoor Activiteiten
Alle outdoor activiteiten zijn op dit moment mogelijk met alleen nog een uitzondering voor het raften. Dat mag wel doorgaan maar er mogen, naast de instructeur, alleen mensen in één boot van dezelfde familie/gezelschap. De verwachting is dat deze restrictie na 21 juni versoepeld zal worden.
De materialen worden conform de Franse richtlijnen gereinigd.
 
Avond Activiteiten
De avondactiviteiten gaan door zoals gepland maar moeten contactloos plaatsvinden.

Van toeschouwers wordt verwacht dat ze rekening houden met de 1 meter afstandsregel.

 

Een heleboel regels die misschien na 21 juni nog versoepeld gaan worden maar we vonden het belangrijk om jullie alvast op de hoogte te brengen van de huidige maatregelen op Camping Les Eygas.

Laat gerust weten als jullie nog vragen hebben of als jullie een kampeerplaats of outdoor activiteiten willen reserveren.

We zien er naar uit jullie te mogen ontvangen op Camping Les Eygas.

Hartelijke groeten,

Christel en Pieter Bekkers

 

 

 

Update 04-06-2020

Nederland heeft op 3 juni besloten dat, voor verschillende landen, de kleur van het reisadvies vanaf 15 juni van Oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar Geel (let op veiligheidsrisico’s) zal gaan. Dit is afhankelijk van de situatie in deze landen en geldt in ieder geval voor o.a. Duitsland, België, Italië en Kroatië.
De Franse regering zal binnenkort een definitief besluit nemen of zij vanaf 15 juni weer buitenlandse toeristen binnenlaat en de verwachting is dat dit ook positief zal uitvallen. Op 28 mei heeft de Franse premier Philippe immers aangekondigd dat Frankrijk weer graag buitenlandse toeristen wil toelaten. Zodra de Franse regering met dit positieve en definitieve besluit komt zal Nederland het reisadvies voor Frankrijk ook van Oranje naar Geel zetten.
 
De campings in Frankrijk mogen in ieder geval sinds 2 juni weer Franse gasten ontvangen en ook de meeste (water)sportactiviteiten zijn weer toegestaan. Voor het raften wachten we nog op instructies van de overheid.
 
Wij gaan er van uit dat we iedereen in onze volgende update 100% zekerheid kunnen geven en dat wij met elkaar een hele mooie zomer in de Franse Alpen tegemoet gaan.
 

Tot snel.

Hartelijke groeten,

Christel en Pieter Bekkers

 

 

Update 15-05-2020

Het is inmiddels al weer een maand geleden dat we jullie geïnformeerd hebben over de ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus in Frankrijk.
Wij willen jullie met deze update weer op de hoogte brengen met de juiste informatie. Vandaag zijn er namelijk allerlei negatieve geluiden te horen in de Nederlandse media die nogal voor verwarring zorgen.
Volgens de NOS zou de Franse staatssecretaris van toerisme, Jean-Baptiste Lemoyne, hebben laten ‘doorschemeren’ dat Frankrijk komende zomer geen buitenlandse toeristen verwacht. Deze berichtgeving klopt niet.
Hij heeft alleen gezegd dat de Franse toeristische sector deze zomer mogelijk moet zien te overleven zonder buitenlandse toeristen. Hij liet daarbij volkomen in het midden of dat het gevolg zou zijn van een vrijwillige keuze of van Franse maatregelen. De officiële boodschap van de Franse overheid is nog steeds dat er pas eind mei een beslissing genomen wordt over het toerisme de komende zomer. 

Vandaag hebben wij ook bericht ontvangen van de Nationale Camping Federatie FNHPA dat eind mei een definitieve beslissing genomen wordt over de officiële heropeningsdatum, met een mogelijke hervatting op 2 of op15 juni als de indicatoren groen zijn. De beslissing wordt niet alleen genomen voor heropening van de campings maar ook over de hervatting van de sportactiviteiten. De criteria m.b.t. de gezondheidsvoorschriften waar wij als camping en als outdoor organisatie aan moeten voldoen zullen wij dan ook horen.

Op de volgende website is meer informatie (in het Nederlands) te lezen over de coronacrisis in Frankrijk: https://www.frankrijk.nl/2020/05/corona-virus-status-frankrijk-nieuws-reisadvies

Zoals jullie kunnen zien zitten wij met de camping gelukkig in de groene zone. We hopen dat dit gunstig is (en blijft) zodat we in juli en augustus open mogen zijn.

We vinden het heel vervelend dat we jullie nog steeds geen definitief besluit kunnen sturen maar zodra wij duidelijkheid hebben (naar verwachting dus rond 30 mei) over de heropening van onze camping en de hervatting van de outdoor activiteiten (en de criteria m.b.t. de gezondheidsvoorschriften)  informeren wij jullie meteen.

Blijf gezond en hopelijk zien we elkaar komende zomer.

Hartelijke groeten,
Christel en Pieter Bekkers

Update 16-04-2020

Frankrijk zit sinds 17 maart in een complete lockdown die afgelopen week verlengd is tot 11 mei. Campings zijn verplicht gesloten. (Water)sportactiviteiten zijn tijdens de lockdown verboden. Na 11 mei kijkt de Franse overheid per twee weken of/wanneer de maatregelen teruggedraaid of aangepast kunnen worden.

We blijven positief en gaan er vooralsnog van uit dat we in de zomer open zijn. Dat betekent voor dit moment dat alle reserveringen door kunnen gaan zoals gepland.

Mocht de Franse overheid echter het besluit nemen dat campings ook in juli/augustus verplicht gesloten blijven dan hebben wij geen andere mogelijkheid en zijn wij genoodzaakt om alle boekingen te annuleren. In dat geval delen wij geen vouchers uit maar betalen wij iedereen de reeds gedane (aan)betaling compleet terug. Hetzelfde geldt voor de reserveringen van de (water)sportactiviteiten.

Echter, als mensen hun reservering annuleren op het moment dat er nog geen definitieve beslissing is genomen over de maanden juli/augustus, dan moeten wij helaas de annuleringsvoorwaarden hanteren en de annuleringskosten in rekening brengen. In dat geval vindt er geen teruggave plaats van de resterende kosten mocht de overheid naderhand besluiten om toch een sluiting in te voeren voor juli/augustus. Men heeft immers al geannuleerd en kan daarna geen aanspraak meer maken op eventuele teruggave van resterende kosten.

De veiligheid en gezondheid van onze gasten en onze medewerkers gaat boven alles.

We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zodra er nieuws is van de Franse overheid over de maanden juli en augustus zullen wij dit met jullie delen.

Wij wensen jullie heel veel sterkte en gezondheid toe om door deze bizarre, haast onwerkelijke tijd heen te komen en hopen jullie komende zomer toch te mogen ontmoeten op Camping Les Eygas.

Met vriendelijke groeten,
Christel en Pieter Bekkers
Camping Les Eygas

top
UA-71614816-2