Informatie

Op deze website proberen we je zoveel mogelijk informatie te geven over Camping Les Eygas, de omgeving en de activiteiten die wij aanbieden.
Heb je vragen of zoek je specifieke informatie? Neem dan gerust contact met ons op per telefoon of per email. Op de contactpagina vind je onze contactgegevens.
Camping Les Eygas is in 2023 geopend vanaf 24 juni tot en met 2 september.

Receptie

Op de receptie en aan de telefoon spreken wij gewoon Nederlands en iedereen is van harte welkom met alle vragen.
Je kunt er diverse soorten brood en broodjes bestellen voor de volgende ochtend.
Wil je graag deelnemen aan een van de vele outdooractiviteiten? Ook dat kan geregeld worden op de receptie.

Outdoor Activiteiten

Er worden diverse outdoor activiteiten aangeboden. Deelname aan deze activiteiten is geheel vrijblijvend. Om op Camping Les Eygas te staan ben je dus niet verplicht om deel te nemen aan het outdoor programma.
Iedere zondagavond vindt er een informatie avond plaats voor iedereen die reeds outdoor activiteiten heeft geboekt en voor iedereen die interesse heeft in de aangeboden activiteiten.

Avond activiteiten

Iedereen die op Les Eygas verblijft kan vrijblijvend deelnemen aan de (gratis) avondactiviteiten. Deze avondactiviteiten worden georganiseerd bij voldoende deelname.

volleybal wedstrijd op Camping Les Eygas– Jeu de boules wedstrijd
– Rapid Race = rafting wedstrijd op de rivier (vanaf 10 jaar)
– Volleybal wedstrijd
– Barbecue*

*Barbecue vrijdagavond om 20u00. Wij zorgen voor de barbecues, houtskool, tafels, banken en afvalemmers. Jij brengt zelf je vlees, vis, salades en sauzen mee. De bar is open dus je hoeft geen dorst te hebben.

Faciliteiten

Les Eygas - camping in Frankrijk met zwembadHet campingterrein is 2,5 ha. groot, en heeft vlakke kampeerplaatsen. Kijk op de plattegrond voor een overzicht en informatie van de camping indeling.
Op de camping is gratis WiFi.
Er is een buitenzwembad, een gezellig barretje, een snackbar, tafeltennistafel (zelf batjes en balletjes meenemen), een 3-tal zon-overkappingen, een beach volleybalveld en 2 jeu de boulesvelden (jeu de boules ballen zijn aanwezig).
De snackbar is geopend op dinsdag, donderdag en zaterdag van 18.00 tot 20.00 uur en op woensdag van 21.00 tot 22.00 uur (alleen snacks, na afloop van de “Rapid Race”).

Camping Les Eygas heeft een kleine bar die geopend is van 20u30 – 23h00 op maandag, dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Er wordt koffie, thee, frisdrank en licht alcoholische dranken geserveerd. Op woensdag en op donderdag is de bar gesloten vanwege de Rapid Race en de volleybalwedstrijd.

Het sanitair heeft warm en koud stromend water waar je geen muntjes voor nodig hebt.
Ook is er een wasmachine aanwezig zodat je de was niet op de hand hoeft te doen. Op de receptie ontvang je een gratis wasbolletje voor het wasprogramma.

Al onze kampeerplaatsen zijn voorzien van elektra. Van deze kampeerplaatsen zijn er 24 voorzien van “boomstammetjes” die zowel elektra als een (gedeelde) wateraansluiting en afvoer hebben (bij de plaatsnummers 2 t/m 25; zie de plattegrond). Het is helaas niet mogelijk om deze wateraansluiting rechtstreeks aan te sluiten op de caravan/camper.

Reserveren, aankomst en vertrek

ANWB erkende campingCamping Les Eygas is in 2023 geopend vanaf zaterdag 24 juni tot en met zaterdag 2 september. Reservering van een kampeerplaats is uitsluitend mogelijk via het reserveringsformulier. Tussen 21 juli en 13 augustus is reserveren alleen mogelijk voor een verblijf van minimaal 5 nachten. Vóór 21 juli en ná 13 augustus is het mogelijk om voor minder dan 5 nachten te reserveren.
Aankomst op de camping is iedere dag van de week mogelijk vanaf 15u00. Op de vertrekdag verwachten wij dat de kampeerplaats om 12u00 vrij is. Voor een overzicht van de campingkosten kun je een kijkje nemen op de pagina ‘Camping tarief‘. Meteen een kampeerplaats reserveren? Dat kan via het reserveringsformulier.
Vul op het formulier de exacte aankomst- en vertrekdatum in.
Na ontvangst van het reserveringsformulier sturen wij per email een boekingsbevestiging plus een factuur voor de aanbetaling (€ 100,00) voor de overnachtingskosten. De restantfactuur voor de overnachtingen en de factuur voor de eventueel geboekte outdoor activiteiten wordt 3 maanden voor de aankomstdatum gestuurd per email.

Wil je weten hoe je naar Les Eygas rijdt? Klik dan op de pagina ‘Routebeschrijving’.

Als je geen eigen tent, caravan of camper hebt dan kun je er voor kiezen om een accommodatie te huren zoals een chalet, tent of toercaravan.

Châteauroux les Alpes

Châteauroux les Alpes heeft een VVV-kantoor, bakker, kruidenierswinkeltje, bar, postkantoor, autogarage (altijd makkelijk bij autopech), bouquinerie (winkeltje met Franse boeken) en een informatiecentrum “Maison du Parc” die alle info heeft over de Nationale Parken in de omgeving. Bij de forellenkwekerij kun je terecht voor een kleine rondleiding maar je kunt er natuurlijk ook een forel kopen om zelf te bakken of om op de barbecue te leggen als je vrijdag deelneemt aan de barbecue avond.

Epicerie des Lys

Voor de boodschappen kun je natuurlijk naar de grote supermarkten in Embrun en Guillestre gaan maar loop ook eens binnen bij Delphine van de kleine kruidenierswinkel “Epicerie des Lys” op het centrale pleintje in Châteauroux les Alpes.
Hier vind je veel traditionele lokale producten, verse groente en fruit, gesneden vlees, eieren, wijn, kaas en melkproducten. Heb je zin in een gebraden kippetje? Geef je bestelling door in de winkel en jouw bestelling is op het gewenste tijdstip klaar (en warm).

Markten en bezienswaardigheden

Uiteraard ontbreken de typisch Franse markten in de zomer niet. Breng eens een bezoek aan de gezellige markt in Guillestre op maandagochtend of de markten in Embrun op woensdag- en zaterdagochtend. Sluit de ochtend af op een gezellig terrasje in de warme Franse zomerzon en jouw dag kan niet meer stuk.
Ook de historische plekken in de omgeving zijn de moeite waard om een bezoek te brengen; Briançon de hoogstgelegen stad in Frankrijk, Saint Véran het hoogstgelegen dorpje van Europa (ook wel het “houten dorp” genaamd), Fort Mont Dauphin bekend om de vestingwerken van Vauban, het kasteel van Picomtal in Crots, de abdij van Boscodon en het “Muséoscope du Lac” die het ontstaan van het grote stuwmeer “Lac de Serre-Ponçon” beschrijft.
Leuk voor de kleintjes: het Parc Animalier Serre Ponçon. Een dierenparkje met marmotten, vossen, roofvogels en andere dieren.
Kortom, vele bezienswaardigheden om je niet te hoeven vervelen.

Wandeltochten

wandelen in de Franse AlpenHou je niet van markten of bezienswaardigheden maar ben je een fervent wandelaar? Op de receptie van Camping les Eygas hebben wij een wandelboek met heel veel wandeltochten in de omgeving in verschillende moeilijkheidsgraden. Deze wandeltochten zijn allemaal zelf gelopen en (in het Nederlands) beschreven door een bevriend Nederlands echtpaar.
Je kunt het boek meenemen naar de tent/caravan/camper/chalet om op je gemak één of meerdere mooie wandelingen uit te zoeken. Maak met je GSM een foto van de wandelbeschrijving of laat tegen een kleine vergoeding een kopie maken van jouw uitgekozen wandeltocht(en).
Bij het VVV en in de supermarkten kun je ook verschillende wandelboekjes kopen.
Om bij het startpunt van de wandeltochten te komen zul je er met de auto naar toe moeten rijden. Er zijn helaas geen lange wandeltochten die starten vanaf de camping.

Motorroutes

Motor Roadbook Franse AlpenGaat jouw hart sneller kloppen van mythische bergpassen, heerlijk bochtenwerk en prachtige motorwegen? Dan kom je als motorrijder écht aan je trekken met dit motor roadbook dat voor je klaar ligt op de receptie van Camping Les Eygas.
Wat dacht je van Col de la Bonette, Col de Vars, Col de Larche, Col d’Allos en Col de la Cayolle? En dit is slechts een kleine greep uit het roadbook dat uit 23 routes bestaat.
Je kunt jouw motor parkeren op je eigen campingplaats maar als extra service bieden wij de mogelijkheid om, zonder extra kosten, jouw motor in onze (afgesloten) garage te parkeren.

Niet in het bezit van een motor maar toch willen genieten van deze routes en uitzichten? Je kunt de tochten ook rijden met de auto.

Digitale Informatie Service

Om iedereen nog beter van dienst te zijn heeft Camping Les Eygas een Digitale Informatie Service. De Digitale Informatie Service is vanaf elk apparaat te openen, is zelfs offline te raadplegen en je hebt er geen account voor nodig.
Je vindt er praktische tips zoals bijv. een vakantie-inpaklijst, routebeschrijving, openingstijden van de receptie, snackbar en bar, dagen en tijden van de gratis avondactiviteiten, actueel weerbericht, voorzieningen in de omgeving (supermarkten, winkels, restaurants, apotheken, huisartsen, bezienswaardigheden), etc.
De 1e keer dat je de service gebruikt hoef je alleen jouw achternaam waarop je gereserveerd hebt in te vullen. Hierna heb je onbeperkt toegang tot de gratis service.

Ontspanning en gezelligheid

Op Les Eygas vind je een ontspannen en gezellige sfeer.
Zoek je echter een camping met een bruisende disco en rumoerig uitgaansleven dan is onze camping helaas niets voor jou.

Camping Les Eygas. Natuurlijk Genieten!

80

Staanplaatsen

Camping Les Eygas is 2,5 ha groot, heeft vlakke kampeerplaatsen en iedere plaats is voorzien van elektra.

10+

Outdoor Activiteiten

Je kunt er zelf op uit trekken of je kunt op avontuur gaan onder begeleiding van een Nederlandstalige instructeur.

7

Huur Accommodaties

2 luxe chalets, 7 tunneltenten & 2 tourcaravans zijn te huur van zaterdag 16u00 t/m zaterdag 10u00.

3.5

ANWB Sterren

Camping Les Eygas heeft 3,5 ANWB sterren. Campings met 3 of meer sterren zijn ANWB Erkende Campings.

top
UA-71614816-2