Hotdoggen

Hotdoggen in Frankrijk op de rivier de Durance

Hotdoggen

Hotdoggen is een geweldig leuke wateractiviteit in een 1- of 2-persoons rubber kajak. Het is te vergelijken met kajakken maar het hotdoggen heb je veel sneller onder de knie dan het kajakken. En de kans dat je omslaat is vele malen kleiner dan in een echte kajak. Een prima activiteit dus om de riviertrajecten te verkennen en kennis te maken met het kajakken
Bij het hotdoggen in Frankrijk ga je altijd op pad met een professionele instructeur van Wildwaterschool.

Zwemmen?

Hotdoggen in Frankrijk op de rivier de Durance

Hotdoggen is soms ook zwemmen

Je moet natuurlijk niet bang zijn om te zwemmen. Het kan altijd wel eens gebeuren dat je bij een passage omslaat en dat je dus een nat pak haalt. Maar geen paniek. Als je omgeslagen bent en je hotdog ligt op z’n kop dan duw je de boot in het water weer recht. Vervolgens klim je vanuit het water weer in je boot en peddel je lekker verder. Je hoeft geen emmers water uit je boot te scheppen want de bodem van deze rubber kajak heeft zogeheten “zelf-lozende” gaten.

Het hotdoggen gaat dus heel wat sneller dan dat je met een echte kajak op het water zit. Bij een echte kajak moet je na het omslaan namelijk naar de kant zwemmen (vergeet je boot en peddel niet mee te nemen). Op de oever moet je de kajak omhoog tillen om al het water eruit te laten lopen. Hierna klim je weer in de kajak om de tocht te vervolgen.

Hotdoggen Durance

De Durance is een rivier die geschikt is voor zowel beginners als voor mensen die al eens vaker hebben ge-hotdogd. Op de Durance kun je kiezen uit een 1- of een 2-persoons hotdog. Kies je voor een 1-persoons hotdog dan heb je de regie zelf in handen. Toch liever met z’n tweeën in de boot? Dan is samenwerking heel belangrijk.

Hotdoggen in Frankrijk op de rivier de Durance

Hotdoggen

Deze activiteit op de Durance is ook geschikt voor families met kinderen vanaf 10 jaar. Hierbij gaan de jongste kinderen samen met een van de ouders in de hotdog.
Spektakelstuk van het raften op dit traject is ‘Het Gat’ van de Durance. Dit is de heftigste passage waarbij het belangrijk is dat je blíjft peddelen want één ding is zeker: remmen = zwemmen! Aan de oever van deze passage staan de meeste toeschouwers met hun fototoestel klaar om een omslaande hotdog op de gevoelige plaat vast te leggen. Hier is het altijd lachen, gieren, brullen!

Hotdoggen Ubaye

De Ubaye is een heel stuk wilder dan de Durance en daarom niet geschikt als je nog nooit eerder het hotdoggen hebt beoefend. Deelname is vanaf 12 jaar. De Ubaye heeft meer verblokte en veel snellere passages dan de Durance. Het hotdoggen gebeurt daarom op de Ubaye uitsluitend in 1-persoons hotdogs.

Het is heel belangrijk dat je de commando’s van de Wildwaterschool instructeurs goed opvolgt want je wilt niet vast komen te zitten bovenop een grote steen.
De Ubaye ligt in een prachtige natuur en gaat soms door smalle kloven en hoge rotspartijen.

Hotdoggen Durance

€ 42,00 p.p.
2-2,5 uur
vanaf 10 jaar; 1- of 2-pers. Hotdogs
vanaf  8 jaar; onder begeleiding van een volwassene in een 2-pers. Hotdog

Hotdoggen Ubaye

€ 52,00 p.p.
2-2,5 uur
ervaring vereist!!
vanaf 12 jaar
1-pers. Hotdogs

Data 2024

Week 27 t/m 35
1 juli t/m 30 augustus
Durance: Maandag t/m Donderdag
Ubaye: Donderdag + Vrijdag

Inclusief

• Materialen
• Instructie en begeleiding door Nederlandstalige instructeurs

Exclusief

• Vervoer
• Verzekering
• Maaltijden
• Overnachting
• Schoeisel (evt. te huur op Camping Les Eygas)

Vervoer

Helaas hebben Camping Les Eygas en Wildwaterschool geen grote touringcar tot hun beschikking om iedereen naar de activiteiten te vervoeren. Daarom zijn alle activiteiten exclusief het vervoer.
Het vertrek naar, en de terugkomst van, de diverse activiteitenlocaties geschiedt daarom op basis van eigen vervoer of op basis van carpooling door de deelnemers of de ouders van de deelnemers, waarbij verwacht wordt dat men om beurten rijdt. Heeft men helemaal geen vervoer dan gaan we er van uit dat er (in overleg met de chauffeur) een vergoeding wordt gegeven aan de chauffeur met wie men mee rijdt.

Inschrijven

Het hotdoggen is op basis van individuele inschrijvingen. Schrijf je in via het inschrijfformulier. Geef jouw keuze voor het hotdoggen door in het blok “Opgave Outdoor Activiteiten”.
Op alle activiteiten zijn de Algemene Voorwaarden van Wildwaterschool van toepassing.

Meer informatie nodig?

Wil je graag meer weten over de verschillende activiteiten of heb je specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op per telefoon of per e-mail. Op de contactpagina vind je al onze gegevens.

Geen zin in een saaie vakantie?
Kom dan naar Camping Les Eygas!

top