5-daagse Kajakcursus in Frankrijk

Een kajakcursus op de rivieren in de Franse Alpen is een fantastische belevenis om nooit te vergeten.
Je kunt op de diverse riviertrajecten een unieke cursus op je eigen niveau volgen.
Onder begeleiding van ervaren kajak-instructeurs wordt aandacht besteed aan de eigen vaardigheden en worden de diverse vaartechnieken geoefend. Alle elementen van het kajakvaren komen aan bod.

Inhoud kajakcursus

In de kajakcursussen wordt aandacht besteed aan;
– Basis- en Waterkennis
– Eigen Vaardigheid
– Steunen
– Traverseren
– Keerwater varen
– Eskimoteren

Voor de verschillende niveaus geldt dat de kajakcursus opbouwend is, dat wil zeggen dat de riviertrajecten iedere dag moeilijker worden waardoor jouw eigen vaardigheid uitgebreid wordt. Conditie en doorzettingsvermogen zijn kenmerken die dagelijks op de proef worden gesteld.

Niveau en leeftijd

De kajakcursussen bestaan uit 2 niveaus;
– Niveau 1: Geen ervaring of uitsluitend ervaring op vlakwater
– Niveau 2: Minstens 1 of 2 weken een kajakcursus op wildwater gevolgd

In de cursussen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de niveaus en de leeftijden van de deelnemers. Leeftijdsgenoten worden, indien mogelijk, zoveel mogelijk in dezelfde groep geplaatst (uiteraard indien het niveau dit toelaat).
De minimum leeftijd is 12 jaar.
Minimum aantal deelnemers per niveau is 4.

Kajakcursus in Frankrijk

Niveau 1

Ben je niet bekend met kajak varen of ben je alleen gewend om te kajakken op vlakwater dan is Niveau 1 helemaal geschikt voor jou.
De cursussen op Niveau 1 starten op zondagochtend op het meer zodat je gewend raakt aan de stabiliteit van de kajak. Je oefent tegelijkertijd diverse basistechnieken die belangrijk zijn bij het varen op wildwater. ’s Middags zal er met de opgedane kennis al een riviertraject gevaren worden.
Vanaf maandag wordt er iedere dag een opbouwend (steeds moeilijker) riviertraject gevaren.

Niveau 2

Wil jij je inschrijven voor Niveau 2 dan moet je al 1 of 2 weken een kajakcursus op wildwater gevolgd hebben. Deze kajakcursus start, afhankelijk van de ervaring van de deelnemers, op het meer of op de rivier. De opgedane ervaring en technieken uit de vorige kajakcursus(sen) worden herhaald en de riviertrajecten en opdrachten worden iedere dag moeilijker. In deze cursus wordt ook aandacht besteed aan de techniek van het eskimoteren.

Data 2024


Niveau 1

5 dagen: Zondag t/m Vrijdag, Woensdag = Rustdag

28 juli t/m 2 augustus – nog maar 2 plaatsen beschikbaar


Niveau 2

5 dagen: Zondag t/m Vrijdag, Woensdag = Rustdag

Data: vraag naar de mogelijkheden


Kosten Kajak Cursus 2024

5 dagen: Zondag t/m Vrijdag, Woensdag = Rustdag

€ 315,00 p.p.

Kajak cursus

Kajak cursus


Inclusief

• Wildwater Kano
• Spatzeil
• Peddel
• Zwemvest
• Wetsuit
• Helm
• Instructie en begeleiding


Exclusief

• Vervoer
• Verzekering
• Maaltijden
• Overnachting
• Schoeisel (evt. te huur op Camping Les Eygas)


Vervoer

Helaas hebben Camping Les Eygas en Wildwaterschool geen grote touringcar tot hun beschikking om iedereen naar de activiteiten te vervoeren. Daarom zijn alle activiteiten exclusief het vervoer.
Het vertrek naar, en de terugkomst van, de diverse activiteitenlocaties geschiedt daarom op basis van eigen vervoer of op basis van carpooling, door de deelnemers of de ouders van de deelnemers, waarbij verwacht wordt dat men om beurten rijdt. Heeft men helemaal geen vervoer dan gaan we er van uit dat er (in overleg met de chauffeur) een vergoeding wordt gegeven aan de chauffeur met wie men mee rijdt.


Kajak cursus in Frankrijk

Kajak cursus

Inschrijven

Ter plaatse inschrijven is niet mogelijk. Je moet je inschrijven via het inschrijfformulier op deze website. Geef jouw keuze voor de kajakcursus door in het blok “Opgave Outdoor Activiteiten”.
De kajakcursus is op basis van individuele inschrijvingen. Om een cursusweek door te laten gaan, zijn er minimaal 5 (individuele) aanmeldingen nodig.
Je kunt aangeven met wie je graag samen in de groep wilt (bijv. broers en zussen of vrienden met elkaar of ouder met zoon/dochter).
Op de kajakcursus zijn de Algemene Voorwaarden van Wildwaterschool van toepassing.


Meer informatie nodig?

Wil je graag meer weten over de kajakcursus of heb je specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op per telefoon of per e-mail. Op de contactpagina vind je al onze gegevens.


Geen zin in een saaie vakantie?
Kom dan naar Camping Les Eygas!


top