Klettersteigen (Via Ferrata)

Klettersteigen in Frankrijk bij Camping Les Eygas

Klettersteigen (Via Ferrata)

Via Ferrata betekent letterlijk ‘IJzeren weg’ en wordt ook wel klettersteigen genoemd. Je kunt het klettersteigen vergelijken met het klimmen maar in plaats van verticaal omhoog te klimmen volg je nu een horizontale route aan de bergwand. Deze route is voorzien van een staalkabel waaraan je constant gezekerd bent door middel van een klimgordel die je draagt. De routes variëren van zeer makkelijk tot extreem moeilijk. De klimgordels die wij verhuren zijn al geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Om de ‘IJzeren Weg’ (Via Ferrata) te bedwingen  moet je geen hoogtevrees hebben en je moet niet bang zijn aangelegd. Klettersteigen is wel afhankelijk van het weer. Bij regen kun je deze activiteit beter verplaatsen naar een droge dag.

Het klettersteigen is geen begeleide activiteit. Je huurt de klettersteig-materialen op de receptie van Camping Les Eygas en je loopt zelf de Via Ferrata route. 
Vooraf krijg je uitgebreide informatie over de toepassing en het gebruik van de materialen. Op de camping bestaat de mogelijkheid om de klettersteigmaterialen uit te proberen aan een demo-opstelling van een staalkabel zodat je weet hoe je de set moet gebruiken op de Via Ferrata.
Naast de materialen ontvang je ook een boekje met routes in de verschillende moeilijkheidsgraden zodat je een route kunt uitkiezen die bij je past.
Om zonder problemen naar de parkeerplaatsen van de Via Ferrata routes te rijden kun je de volgende website raadplegen: https://imkapps.com/public/vias/index.html

Huurprijs Klettersteig-set

Een complete klettersteig-set bestaat uit een helm, heupgordel en een klettersteigset van het merk Edelrid.
Alle materialen voldoen aan de huidige veiligheidsnormen en zijn voorzien van de vereiste keuringscodes.
Een klettersteig-set is geschikt vanaf 10 jaar.

€ 19,00 per set, per dag

Reserveren

Klettersteigen in Frankrijk bij Camping Les Eygas

Klettersteigen (Via Ferrata)

Reserveer je klettersteig-materialen op de receptie van Camping Les Eygas.

Tips

De routebeschrijvingen naar de verschillende Klettersteig-routes staan op de volgende pagina: >>> Via Ferrata / Klettersteigen
Er is ook een gratis app te downloaden met een overzicht van alle Klettersteig-routes in het gebied rondom Camping Les Eygas:
>>> App voor iPhone-gebruikers
>>> App voor Android-gebruikers

De route van Fort Queyras is een mooie en niet te moeilijke route om te ontdekken wat het klettersteigen is. De route loopt boven/langs de rivier de Guil en de omgeving is prachtig. D.m.v. loopbruggen steek je de rivier een paar keer over.

De route van Freissinières is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar. Voor deze route geldt dat je een minimale lengte moet hebben van 1.35m. Ben je jonger en/of kleiner dan 1.35m maar vind je het leuk om te klimmen en te klauteren? In de omgeving van Camping Les Eygas liggen verschillende touwparcoursen en tokkelbanen die je al vanaf 4-jarige leeftijd kunt doen. De klimgordels voor hele kleine kinderen zijn te huur bij de plaatselijke touwparcoursen/tokkelbanen.


Geen zin in een saaie vakantie?
Kom dan naar Camping Les Eygas!


top